Nieuws+videos
ENOUGH, ontstaan uit 3F BIO.
Nieuws uit de Sector
BBI
De Bio-Based Industries Joint Undertaking (BBI JU) is een publiek-privaat partnerschap van € 3,7 miljard tussen de Europese Unie en het Bio-Based Industries Consortium (BIC). Tot op heden heeft BBI JU 123 biogebaseerde innovatieprojecten gefinancierd waarbij 924 begunstigden uit 37 EU-lidstaten en geassocieerde landen betrokken waren.
About BBI JU | Bio-Based Industries - Public-Private Partnership (bbi-europe.eu)
BCG
De alternatieve proteïnemarkt zal in 2035 ten minste $ 290 miljard bereiken.
De alternatieve proteïnemarkt zal in 2035 ten minste $ 290 miljard bereiken (bcg.com)
GFK
De Nederlandse markt voor vleesalternatieven is in 2020 met + 32% gegroeid tot 189 M EUR.
GFI - Good Food Institute
Vleesalternatieven groeien jaarlijks met 45% in de VS.
ENOUGH NIEUWS
Marks & Spencer
18-Nov-2020 Door Katy Askew
Marks and Spencer lanceert de Innovation Hub, een nieuw gespecialiseerd team dat zich gaat richten op 'ontwrichtende innovatie'. Als onderdeel van dit initiatief werkt het Britse detailhandelsbedrijf samen met de biotech start-up 3F BIO (ENOUGH) om een veganistisch assortiment te ontwikkelen met behulp van het 'protein powerhouse' mycoproteïne.
M&S en 3F BIO werken samen aan het veganistische assortiment van mycoproteïne
Plenitude BBI
Het doel van het Plenitude partnerschap is om de beschikbaarheid van duurzame, veilige proteïne van voedingskwaliteit te vergroten door met succes een grootschalige, biogebaseerde waardeketen die de eerste in zijn soort is te bouwen en te exploiteren, waarbij een veilige proteïne van voedselkwaliteit wordt geproduceerd die afkomstig is van duurzame bronnen, zoals primaire granen (tarwe), met behulp van een geïntegreerde bioraffinage-opzet.
EIT Foods
1. Voedsel ontvouwd - Het proces om mycoproteïne te maken en er voedsel van te maken:
2. Gevecht voor de Toekomst van Voedsel:
3F BIO - EIT Series - Fighting for the Future of Food - YouTube
3. We zijn verheugd om te zien te zijn in deze @ EIT-Food-video over #AlternativeProteins. #Plantgebaseerde eiwitten kunnen voor duurzamere opties zorgen, de uitstoot verminderen & onze planeet helpen beschermen
Jim Laird, ENOUGH CEO.
EIT Foods - Hoe biotechnologie een Ontwrichtende Kracht in de Voeding wordt – Jim Laird Podcast: